ΔΑΝΙΗΛ ΧΑΡΜΣ / ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Φωτογραφίες του Φώτη Παλαιολόγου από την παράσταση ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ (μτφρ. Ροδούλα Παππά).

Yuko Kaseki (χορός)
Αντώνης Ανισέγκος (πιάνο/ηλεκτρονικά/video)
Περικλής Δουβίτσας (πιάνο/ηλεκτρονικά/video)

Θεσσαλονίκη, 4 Ιουνίου 2009, πολιτιστ. κέντρο «Αλέξανδρος»

 

 

Στο video της παράστασης συμμετείχαν επίσης
(με σειρά εμφάνισης):

Frank Gratkowski,
Αλκίνοος Ιωαννίδης,
Θοδωρής Ρέλλος,
Ντίνος Ποντικόπουλος,
Αγγελική Τόμπρου,
Παναγιώτης Αθανασόπουλος,
Κώστας Θεοδώρου,
Μιχάλης Σιγανίδης,
Έφη Σκυλίτση.

 
       

Η Yuko Kaseki ζει και εργάζεται στο Βερολίνο από το 1995 ως χορογράφος και καθηγήτρια χορού. Σπούδασε χορό Butoh (Μπούτο) με την Anzu Furukawa και δούλεψε στην ομάδα της (Dance Butter Tokio and Verwandlungsamt) από το 1989 μέχρι το 2000. Μαζί με τον Marc Ates ίδρυσε το 1995 την ομάδα cokaseki, με την οποία εμφανίζεται στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία, στον Καναδά, στο Μεξικό και στις Η.Π.Α. Η δουλειά της βασίζεται στον χορό Μπούτο και συνδυάζει τεχνικές από αυτόν και τις πρακτικές τής δυτικής χορευτικής παράδοσης, δημιουργώντας ένα τεχνικά άρτιο και συνεπές, αλλά ταυτόχρονα ονειρικό θέαμα.

www.cocaseki.com

       

Ο Αντώνης Ανισέγκος ζει και εργάζεται στο Βερολίνο ως συνθέτης, πιανίστας (τόσο στην κλασική / σύγχρονη όσο και στην τζαζ / αυτοσχεδιαζόμενη μουσική σκηνή) και καθηγητής μουσικής. Σπούδασε πιάνο στη Θεσσαλονίκη με την Ελένη Ξεναρίου (Δίπλωμα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης το 1991) και αργότερα στις Ακαδημίες της Βουδαπέστης, της Βιέννης, της Κολωνίας και του Βερολίνου, από όπου και αποφοίτησε το 2002 στην τάξη του Walter Zimmermann με postgrad δίπλωμα σύνθεσης. Έχει σπουδάσει επίσης jazz piano με τον John Taylor (1995-96) και έχει αποσπάσει βραβεία σύνθεσης. Είναι μέλος του Συνόλου Σύγχρονης Μουσικής European Music Project και εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, με τα σύνολα Trio IAMA, Lynx, Amoebas, ddaA, KAYA, OIO και Grix.

www.enstase.com

       
Ο Περικλής Δουβίτσας είναι εκδότης βιβλίων (εκδ. «Νεφέλη»). Σπούδασε σύνθεση στο Salzburg με τον Boguslaw Schaeffer και την Adrianna Hölszky και υπήρξε μέλος του εργαστηρίου της ACROE στη Γκρενόμπλ.